O nás

Mikyna

Mikyna je vegetariánské bistro, které funguje od začátku roku 2015. Rádi bychom Vám na talíři naservírovali to, co si sami rádi vaříme doma. Připravujeme pro Vás každý den originální jídla ze surovin, které najdete na našich polích, zahradách a v lesích. Snažíme se dodat šmrnc i zdánlivě obyčejným věcem, jako je třeba pohanka či jáhly a ukázat Vám, že i kolem nás máme spoustu zdravých superpotravin.

Kristýna Soroková

paní "Šéfová"

Týna nejraději vymýšlí nové recepty a nejvíc ji baví zdravé snídaně a saláty, které si pak kompenzuje pečením čokoládových dortů. Společně s Ondrou nejraději cestuje za jídlem (jak jinak).

Ondřej Láf

pan "Šéf"

Ondra miluje dobrou kávu a v Mikyně je expert na vajíčka. Taky peče ten nejúžasnější chleba, ke kterému se bohužel nedostane tak často, jak bychom si my přáli. Pokud zrovna nevaří, rád chodí na houby nebo sbírá jedlé květy.

Kačka Lacková

Provozní manažerka

Kačka je dobrodruh, miluje dobrou kávu a taky maso. V Mikyně dohlíží na morálku a vždycky ji najdete obklopenou miliony papírů. Je to také naše hlavní expertka na pořádání společných večírků a oslav.

Kačka Lukášková

Hlavní Baristka

Kačka je s námi v Mikyně už dva roky a když k nám nastoupila, neměla s kávou extra velké zkušenosti. Neuvěřitelně rychle se ale ze studentky Toxikologie stala skvělá baristka a když má zrovna směnu, máte jistotu, že bude celý den v práci pohoda a navíc dostanete to nejhezčí cappuccino!

Klárka Waldhauserová

Zástupce šéfkuchaře

Klárka miluje snídaně a lívance by mohla jíst klidně třikrát denně. Kvůli bábovce je schopná vstávat klidně v pět ráno a když má volno, vyráží do Prahy obhlédnout nové kavárny. Taky je to naše Instagramová guru, které nic neunikne. Její vaření sledujte na @klara_waldhauserova

Martina Černá

Pekařka

Martina je s námi téměř od úplného začátku, takže s ní rádi vzpomínáme, jaké to "kdysi" bylo. Umí to v kuchyni a má vždycky super precizní misky i chlebíčky, ale teď raději chodí do pekárny. Mimochodem je to náš hlavní guru přes bylinky, takže jakmile se u někoho objeví jen náznak nemoci, Martina už tahá ze svých skrýší patřičný medikament.

Lukáš Prepiak

Kuchař

Lukáš je s námi v Mikyně už nějaký ten pátek, ale chvíli trvalo, než se rozhoupal pověsit svou původní profesi na hřebík a začal dělat to, co ho lákalo už dlouho - vaření.

8724
šálků espressa
30952
litrů limonády
3
rok provozu
8265
karamelových košíčků

Na kremrolích, citronovém koláči či karamelových košíčcích s mořskou solí si vypěstoval závislost už nejeden Liberečák.