Workshop: Pečeme s Maškrtnicí
Jak z obyčejné mouky, vody a soli upéct perfektní bochník? Vyrazili jsme do Prahy za tou nejpovolanější, Julianou Fisherovou alias Maškrtnicí, naučit se, jak na to!
Káča je v Mikyně už čtvrtým rokem a to, že je skvělá baristka snad ani nemusíme zmiňovat. Možná jste ale netušili, že ji po směně můžete potkat, jak v Jizerkách oškubává smrkové výhonky, pampelišky nebo bezové květy na všechny naše fermentovací pokusy. Stojí za velkou spoustou nápadů na našem nápojovém menu, poctivě vybírá bylinky do našich bylinných čajů a když zrovna nepracuje, klidně si brzo ráno vyšlápne na Ještěd, hraje na kytaru nebo běhá po Jizerkách.
Espresso nebo batch brew? Espresso
Costa Rica nebo Ethiopie? Ethiopie
Která pražírna tě teď nejvíc baví? Fathers
Limonáda nebo kombucha? Kombucha
Slaná nebo sladká snídaně? Nejdřív slaná, potom sladká
Koprovka nebo guláš? Koprovka, to je jasný!
Co bychom si měli uvařit na příští personálku? Drožďovou pomazánku a jáhlovou kaši
Víno nebo pivo? Víno
Espresso tonic nebo Gin tonic? Espresso tonic
Míchaný, sázený nebo zastřený? Míchaný
Loupák nebo buchta? Buchta
Co bychom měli uvařit příští týden k obědu? Kyselo a bramborový placky s povidly
Kam nejraději chodíš v Liberci na jídlo? Bistro Široká
Co máš v práci ráda? Práci za kávovarem
Co tě v práci naopak nejvíc štve? Když nenajdu věci na svém místě