Recept: Chřestový salát s kroupami
Nedávno se nám do ruky dostala kuchařka Jezte Česky od Jany Vašákové a Zdeny Skokanové N. Hned nás nápad na ryze českou kuchařku spolu s krásnou titulní stránkou učaroval.
Chia puding je naší oblíbenou letní snídaní. V Mikyně ho máme nejraději z kokosového mléka, které mu dodá skvělou chuť a hlavně krémovou konzistenci. Dobré kokosové mléko je ale základ úspěchu. Buď si ho podle našeho receptu můžete připravit doma sami nebo máme velmi dobré zkušenosti s mlékem Aroy-D. Chia puding máme nejraději s čerstvým ovocem. Skvělé jsou lesní borůvky nebo maliny a k tomu hoblinky z tmavé čokolády.
1. Chia semínka důkladně rozmícháme v kokosovém mléce, přidáme javorový sirup a strouhaný kokos.
2. Přikryjeme fólií a dáme ideálně přes noc do ledničky, aby semínka nabobtnala.
3. Hotový puding přendáme do misek, ozdobíme čerstvým ovocem, kokosem a hoblinkami hořké čokolády