Recept: Ricottová bábovka

Svěží po citrónu, vláčná díky Ricottě. Ideální k nedělnímu čaji i jen tak na snídani. Jedna z našich nejoblíbenějších, tak si ji zkuste upéct podle našeho receptu.

Recept

Na 1 bábovku
  • 6 vajec
  • 80g másla
  • 200g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 200g Ricotty
  • 210g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody
  • 30g máku
  • Kůra ze 2 citrónů a asi lžíce citrónové šťávy
  • Špetka soli

Postup 

  1. Mouku si prosejeme s práškem do pečiva, sodou a špetkou soli, dáme stranou
  2. Máslo vyšleháme do pěny spolu s cukrem a vanilkovým cukrem
  3. Postupně do máslové pěny zašleháme vajíčka
  4. Přidáme Ricottu, citrónovou kůru a mák 
  5. Do směsi zapracujeme mouku, promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy
  6. Pečeme při 160 stupních 35-45 minut.
Uvařili jsme 26.3.2019
#recepty

Co zkusit ještě další?

Recept: Kokosový chia puding

Recept: Kokosový chia puding

Chia puding je naší oblíbenou letní snídaní nebo zdravým odpoledním dezertem a v tomto článku Vám prozradíme, jak ho děláme my v Mikyně.

Recept: Chřestový salát s kroupami

Recept: Chřestový salát s kroupami

Nedávno se nám do ruky dostala kuchařka Jezte Česky od Jany Vašákové a Zdeny Skokanové N. Hned nás nápad na ryze českou kuchařku spolu s krásnou titulní stránkou učaroval.