Recept: Ricottová bábovka

Svěží po citrónu, vláčná díky Ricottě. Ideální k nedělnímu čaji i jen tak na snídani. Jedna z našich nejoblíbenějších, tak si ji zkuste upéct podle našeho receptu.

Recept

Na 1 bábovku
  • 6 vajec
  • 80g másla
  • 200g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 200g Ricotty
  • 210g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody
  • 30g máku
  • Kůra ze 2 citrónů a asi lžíce citrónové šťávy
  • Špetka soli

Postup 

  1. Mouku si prosejeme s práškem do pečiva, sodou a špetkou soli, dáme stranou
  2. Máslo vyšleháme do pěny spolu s cukrem a vanilkovým cukrem
  3. Postupně do máslové pěny zašleháme vajíčka
  4. Přidáme Ricottu, citrónovou kůru a mák 
  5. Do směsi zapracujeme mouku, promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy
  6. Pečeme při 160 stupních 35-45 minut.
Uvařili jsme 26.3.2019
#recepty

Co zkusit ještě další?

Recept: Pavlova

Recept: Pavlova

Na Pavlovu jsem se chystala už léta letoucí respektive od té chvíle, kdy jsem ji poprvé ochutnala s holkami Tručkovými na International food festivalu ve Vídni.

Jak na domácí kokosové mléko

Jak na domácí kokosové mléko

Jak si udělat kokosové mléko jsme se naučili na lekci vaření na Srí Lance. Až jsme se skoro styděli, že nás vůbec nenapadlo si kokosové mléko vyrobit doma.