Tým: Lukáš Prepiak

Luky je s námi v Mikyně téměř od začátku. Nejdřív jste ho mohli sem tam potkat na place, kam chodil ve volném čase. Pak jsme ho ale doslova ukecali, svou původní profesi pověsil na hřebík a už čtvrtým rokem v Mikyně vaří. Nejraději máme od něj palačinky, plněný papriky nebo polentu s pečenou zeleninou. Kromě vaření je expert i na pěstování pokojovek, takže to je náš hlavní guru přes kytky. Rád vyrazí obhlídnout nově otevřené podniky. V Liberci má kromě Mikyny rád třeba bistro Široká nebo Masa Buku. Co se kávy týče tak Kofien plac nebo Jedno kafe.

 

Smažený sýr nebo řízek? Smažák
Se kterými třemi surovinami pracuješ nejraději? S bramborami, Halloumi a vínem 🙂
Lívanec nebo palačinky? Kváskový lívanec
Slaná nebo sladká snídaně? Slaná
Nejoblíbenější zelenina? Okurka a rajče
Co bychom si měli uvařit na příští personálku? Vafle
Termix nebo smetánek? Termix
Víno nebo pivo? Víno
Směna ve všední den nebo o víkendu? Víkendová
Míchaný, sázený nebo zastřený? Nejraději sázený
Chleba nebo rohlík? Chleba
Co bychom měli uvařit příští týden k obědu? Lasagně
Kam nejraději chodíš v Liberci na jídlo? Bistro Široká a Řecká 
Co máš v práci rád? Kolektiv
Co tě v práci naopak nejvíc štve? Extrémně vymýšliví zákazníci

Uvařili jsme 28.8.2021
#lidé#Mikyna#team

Co zkusit ještě další?

Tým: Anča Venzarová

Tým: Anča Venzarová

Když k nám nastoupila, nikdo ji neřekl jinak než Rory. V práci ji to jde od ruky a bezpečně poznáte, že má směnu, podle malých mističek s jídlem, které nacházíme na těch nejroztodivnějších místech.

Workshop: Pečeme s Maškrtnicí

Workshop: Pečeme s Maškrtnicí

Jak z obyčejné mouky, vody a soli upéct perfektní bochník? Vyrazili jsme do Prahy za tou nejpovolanější, Julianou Fisherovou alias Maškrtnicí, naučit se, jak na to!