Recept: Pavlova
Na Pavlovu jsem se chystala už léta letoucí respektive od té chvíle, kdy jsem ji poprvé ochutnala s holkami Tručkovými na International food festivalu ve Vídni.
Tento salát je naším zimním favoritem, protože je prostě tak hezky barevný, že nás vždycky rozveselí. Navíc to není jen miska plná studeného listí a nemáte po něm do deseti minut hlad. Recept berte spíš jako inspiraci, protože v tomhle případě nebude vaše kreativita pravděpodobně vůbec na škodu. Místo pečené dýně můžete dát klidně batáty, mrkev nebo klidně i směs pečené zeleniny a místo kadeřávku přijde vhod špenát. Stejně jako sypání z dýňových semínek můžete upravit a přidat i jiná semínka, vlašské ořechy nebo třeba mandle. Z uvedeného množství se nají tak 4 strávníci, tak vaření a zimním salátům zdar!