Recept: Chřestový salát s kroupami
Nedávno se nám do ruky dostala kuchařka Jezte Česky od Jany Vašákové a Zdeny Skokanové N. Hned nás nápad na ryze českou kuchařku spolu s krásnou titulní stránkou učaroval.
Tento salát je naším zimním favoritem, protože je prostě tak hezky barevný, že nás vždycky rozveselí. Navíc to není jen miska plná studeného listí a nemáte po něm do deseti minut hlad. Recept berte spíš jako inspiraci, protože v tomhle případě nebude vaše kreativita pravděpodobně vůbec na škodu. Místo pečené dýně můžete dát klidně batáty, mrkev nebo klidně i směs pečené zeleniny a místo kadeřávku přijde vhod špenát. Stejně jako sypání z dýňových semínek můžete upravit a přidat i jiná semínka, vlašské ořechy nebo třeba mandle. Z uvedeného množství se nají tak 4 strávníci, tak vaření a zimním salátům zdar!