Recept: Špenátové palačinky

Špenátové palačinky vypadají super a navíc jsou skvělé na víkendovou snídani, oběd a vlastně i večeři. Můžete je jíst celý den! My je máme nejraději s farmářským tvarohem, rukolou, restovanými žampiony a čerstvým kozím sýrem. A vždycky si do nich přidáme i nutnou dávku cibulové marmelády, protože s ní chutná prostě všechno tak nějak lépe. Asi nemusíme psát, že do palačinek si můžete dát cokoliv, co máte rádi Vy. Skvěle do nich můžete zužitkovat všemožné bylinky ale i poklady z ledničky. A pokud máte na zahradě jedlé květy, šup s nimi na talíř.Takže si hned příští víkend udělejte hezké ráno a zkuste náš recept.

Recept

Recept asi na 10 palačinek
  • 500ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 200g mouky
  • 2 hrsti čerstého špenátu
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Bylinkový tvaroh / Restované žamipony / Cibulová marmeláda / Čerstvý kozí sýr / Rukola

Postup

1. Mléko se špenátem rozmixujeme v mixéru a dochutíme solí, pepřem a případně i špetkou chilli.  Poté zašleháme vajíčka a mouku, aby vzniklo hladké těsto. Dobré je si nechat těsto alespoň 20 minut odležet.

2. Palačinky smažíme na oleji při nižší teplotě. Z jedné strany asi 2 minuty, z druhé jen zlehka opečeme, tak aby zůstaly palačinky hezky sytě zelené.

3. My máme palačinky nejradši plněné farmářským tvarohem, rukolou, žampiony restovanými na másle s tymiánem a stroužkem česneku, cibulovou marmeládou a nadrobeným čerstvým kozím sýrem.

Uvařili jsme 7.11.2017
#brunch#jimecesky#Mikyna#recept

Co zkusit ještě další?

Tým: Eva Puhalová

Tým: Eva Puhalová

Evička slaví dneska na Valentýna čtvrtý výročí v Mikyně a podle jejího barvitého vyprávění jí první den zůstal hluboko zarytý do paměti.

Recept: Pavlova

Recept: Pavlova

Na Pavlovu jsem se chystala už léta letoucí respektive od té chvíle, kdy jsem ji poprvé ochutnala s holkami Tručkovými na International food festivalu ve Vídni.