Pop up: Snídaně s Bjukitchen
Bára Karpíšková alias Bjukitchen má po první úspěšné kuchařce i nový snídaňový sešit plný krásných receptů a přijede Vám ho představit do našeho bistra 11. listopadu. A na co se můžete těšit?
Ovesná kaše je naše nejmilejší sladká snídaně, kterou si rádi připravujeme, jakmile nám u nás na severu trochu přituhne. Často si právě ovesnou kaši vaříme i před prací jako personální snídani, aby nám to šlo lépe od ruky. Základem úspěchu je použít klasické ovesné vločky, které na rozdíl od těch jemných mají lepší strukturu a hlavně si pohlídat správnou konzistenci kaše. Pokud Vaše kaše doma připomíná spíš beton a nejde ani nalít z rendlíku, zkuste to tentokrát podle našeho receptu, který je navíc "vegan friendly".
1. Ovesné vločky dáme do menšího rendlíku a namočíme do 250ml studené vody. Ideálně alespoň na 20 minut. Poté přidáme sůl, třtinový cukr s vanilkou a skořici, zalijeme kokosovým mlékem a na střední plameni přivedeme za stálého míchání k varu. Vaříme dokud kaše nemá správnou konzistenci. Počítejte s tím, že kaše ještě po sejmutí z ohně zhoustne. Konzistence by měla být podobná jako hustá polévka nebo italské rizoto. Pozor ať z kaše nemáte beton. Pokud ji máte přeci jen moc hustou, přidejte ještě trochu vody nebo mléka.
2. Lesní borůvky dejte do rendlíku, přidejte lžíci vody a javorový sirup. Krátce prohřejte, ale nemusíte dlouze vařit, ať si borůvky zachovají svou chuť. V zimě pak klidně můžete použít i mražené lesní borůvky.
3. Hotovou kaši dejte do mističek, přidejte borůvkový kompot, granolu, mandlové máslo a nakrájené jablíčko.
Tip: Na ještě teplou kaši si nalámejte kousky hořké čokolády, která se tak krásně rozpustí. Navíc tvoří čokoláda a borůvky super kombinaci.