Recept: Ricottová bábovka
Svěží po citrónu, vláčná díky Ricottě. Ideální k nedělnímu čaji i jen tak na snídani. Jedna z našich nejoblíbenějších, tak si ji zkuste upéct podle našeho receptu.
Tento salát je naším zimním favoritem, protože je prostě tak hezky barevný, že nás vždycky rozveselí. Navíc to není jen miska plná studeného listí a nemáte po něm do deseti minut hlad. Recept berte spíš jako inspiraci, protože v tomhle případě nebude vaše kreativita pravděpodobně vůbec na škodu. Místo pečené dýně můžete dát klidně batáty, mrkev nebo klidně i směs pečené zeleniny a místo kadeřávku přijde vhod špenát. Stejně jako sypání z dýňových semínek můžete upravit a přidat i jiná semínka, vlašské ořechy nebo třeba mandle. Z uvedeného množství se nají tak 4 strávníci, tak vaření a zimním salátům zdar!