Recept: Opečená vánočka
Opečená vánočka s vanilkovým krémem je náš každoroční vánoční bestseller, bez kterého se naše adventní brunche neobejdou a jestli byste si ji rádi na Vánoce připravili i doma, tak tady je náš recept.
Tento salát je naším zimním favoritem, protože je prostě tak hezky barevný, že nás vždycky rozveselí. Navíc to není jen miska plná studeného listí a nemáte po něm do deseti minut hlad. Recept berte spíš jako inspiraci, protože v tomhle případě nebude vaše kreativita pravděpodobně vůbec na škodu. Místo pečené dýně můžete dát klidně batáty, mrkev nebo klidně i směs pečené zeleniny a místo kadeřávku přijde vhod špenát. Stejně jako sypání z dýňových semínek můžete upravit a přidat i jiná semínka, vlašské ořechy nebo třeba mandle. Z uvedeného množství se nají tak 4 strávníci, tak vaření a zimním salátům zdar!